2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Élelmiszert osztott a Magyar Vöröskereszt

Miskolcon, az avasi és a perecesi városrészekben osztott tartós élelmiszer csomagokat a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete. Ezzel célba is ért az a több mint 700 kilogramm adomány, amelyet az október 16-i Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva gyűjtöttek össze a Miskolci Egyetem hallgatói és oktatói az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen csoport és a humanitárius szervezet felhívására.

A segélyezetteket a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel együttműködve választotta ki a Szervezet.

Az egyenként kb. 10 kilogrammos, összesen 65 csomagba elsősorban alapélelmiszerek kerültek; például liszt, cukor, száraz tészta, rizs, konzervek, olaj vagy száraz hüvelyesek, valamint a gyerekeknek egy kis meglepetés (csokoládé, keksz, leves por).

Az Magyar Vöröskereszt saját forrásból, és a miskolci kampuszon összegyűlt mintegy 40 ezer forintból egységesítette a csomagok tartalmát.

Azokat az egyetemi gyűjtésből származó tartós élelmiszereket, amelyeket ez alkalommal nem osztott szét a humanitárius szervezet, szintén rászorulókhoz juttatják el: a Győri kapuban elhelyezett „Enni adok, enni kapok” ládát töltik majd velük folyamatosan a szervezet szociális munkásai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek