2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Élelmiszercsomagokat osztottak Hernádkakon

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet intervenciós segélyprogramból származó tartós élelmiszereket vitt Hernádkakra, amiket az önkormányzat osztott ki a rászorulóknak csütörtök délután. Az eseményen részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Hajdú János polgármester elmondta, mára hagyománnyá vált a településen, hogy a segélyszervezet évente kétszer jól tárolható, teljes értékű élelmiszert oszt szét a rászorultak között. Lakcímenként egy csomagot kapnak az érintettek, de olyanok is vannak, akik felajánlják másnak a sajátjukat. A most kiosztott csomagban alapvető élelmiszerek találhatóak: cukor, liszt és tészta. Az emberek várják ezeket a csomagokat, amelyek egyik legnagyobb előnye, hogy nem romlandóak, tehát tárolható.

Dr. Mengyi Roland a lakosokkal beszélgetve elismerően megjegyezte, hogy Hernádkak évről évre épül, szépül. Közel van Miskolchoz is, ami miatt egyre többen költöznek ide a városból. A munkától a családi rendezvényekig sok minden szóba került.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…