2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Élelmiszercsomagokat osztottak Hernádkakon

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet intervenciós segélyprogramból származó tartós élelmiszereket vitt Hernádkakra, amiket az önkormányzat osztott ki a rászorulóknak csütörtök délután. Az eseményen részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Hajdú János polgármester elmondta, mára hagyománnyá vált a településen, hogy a segélyszervezet évente kétszer jól tárolható, teljes értékű élelmiszert oszt szét a rászorultak között. Lakcímenként egy csomagot kapnak az érintettek, de olyanok is vannak, akik felajánlják másnak a sajátjukat. A most kiosztott csomagban alapvető élelmiszerek találhatóak: cukor, liszt és tészta. Az emberek várják ezeket a csomagokat, amelyek egyik legnagyobb előnye, hogy nem romlandóak, tehát tárolható.

Dr. Mengyi Roland a lakosokkal beszélgetve elismerően megjegyezte, hogy Hernádkak évről évre épül, szépül. Közel van Miskolchoz is, ami miatt egyre többen költöznek ide a városból. A munkától a családi rendezvényekig sok minden szóba került.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…