2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Élelmiszer csomagokat osztottak Szikszón

Nyugdíjasoknak osztott élelmiszercsomagokat október 27 és 28-án Szikszó Önkormányzata. Takács Lászlónétól, Szikszó alpolgármesterétől, az adományosztó bizottság elnökétől megtudtuk :A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat EU Élelmiszer Segélyprogram 2011. keretében jutottak a rászorulók  gabona alapú élelmiszer csomaghoz.

Nyáron volt az  úgynevezett első fordulója az adományozásnak, amikor olyan családok jutottak támogatáshoz, ahol az egy főre jutó jövedelem nem haladta meg a 30 ezer forintot, és szociális támogatásban, gyermekvédelmi kedvezményben, vagy  bérpótló juttatásban részesültek. Akkor összesen  600 család vehetett részt a programban.

Takács Lászlóné arról számolt be, hogy az őszi fordulón 800 nyugdíjasnak tudtak így segíteni. A kilenc tagú helyi adományosztó bizottság gyűjtötte össze azokat a nyugdíjasokat  akik megfeleltek a segélyszolgálat által megfogalmazott kritériumoknak. Azok juthattak támogatáshoz, akik  saját jogon öregségi nyugdíjellátásban ,rokkant nyugdíjellátásban részesülnek, és az egy főre jutó jövedelem alatta marad a 71 200 ft-nak. A segélycsomag tartalma száraztészta, liszt, keksz és étolaj.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…