2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Élelmiszer csomagok osztása Szikszón

A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat EU Élelmiszer Segélyprogram 2012. keretében élelmiszer csomagokat osztanak Szikszón a rászorultaknak november 14-15 –én a helyi Sportcsarnokban. A két nap alatt 800 csomag talál gazdára.
Takács Lászlóné önkormányzati képviselő a program gazdája és lebonyolítója  arról tájékoztatott, hogy Szikszó Önkormányzata minden évben  megpályázza ezt a támogatási formát , az idén is sikerrel jártak. Míg tavaly, 2011-ben két fordulóban is volt lehetőség az adományok elnyerésére – tavasszal és ősszel- az idén már csak az év második felére szólt a kiírás.

A Ökumenikus Szeretetszolgálat meghatározza azokat a kritériumokat, hogy milyen hátrányos helyzetű társadalmi csoportok azok, akik részesülhetnek az adományokból. Elsősorban a létminimum alatti nagycsaládosok , és a 71 100 Ft alatti jövedelmű kisnyugdíjasok azok, akik támogathatók.

Takács Lászlóné arról beszélt, egy társadalmi bizottságot hoztak létre ,akik határoztak az adományozottakról. A bizottság tagjai önkormányzati képviselők, a kisebbségi önkormányzatok vezetői, és azok az utcamenedzserek voltak, akiknek az utcájában élnek hátrányos helyzetű családok.

A bizottság úgy határozott, hogy Szikszón a gyermek és ifjúsági támogatásban részesülő családokat, a Start munkaprogramban részvevőket,  a rendszeres szociális járadékban és segélyben  foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, a időskorúak járadékában   részesülőket valamint a 62 év alatti  egészségkárosodottakat, akik  71200 forint alatti jövedelműek.

Az önkormányzati képviselő arról is szólt, bár tavaly tudták támogatni a 62 év felettieket is- a két fordulós pályázat kapcsán, az idén ez nem megvalósítható. Abban viszont egyet értett a bizottság, a jövő évi pályázat során a 62 év felettiek kapnak elsőbbséget.

Az  élelmiszer csomagok Szikszóra juttatása és kiosztása társadalmi összefogással zajlik. A 15 raklapnyi élelmiszert Liga István szállítja Szikszóra. A kicsomagolásban és a két napos osztásban politikai , társadalmi és civil szervezetek önkéntesei segédkeznek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek