2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Éjszakai értékdemonstráció a Miskolci Egyetem jövőjéért

EGYETEMRŐL – EGYETEMÉRT – EGYETEMESEN- rendhagyó rendezvény

Egyedülálló módon állnak ki a Miskolci Egyetem sokszínűségének megtartásáért az intézmény oktatói, hallgatói és dolgozói: június 17-én, hétfőn este 8 órától színes ismeretterjesztő előadásokkal, találmány-bemutatókkal és kulturális programokkal demonstrálják a miskolci universitas szerteágazó értékeit. A helyszín az Egyetemváros C/2-es épületének 34-es előadója lesz.
A rendezvényt egy doktoranduszhallgató kezdeményezte az egyik legnépszerűbb közösségi portálon, miután ismerté váltak azok a kormányzati elképzelések, amelyeknek megvalósulása esetén a Miskolci Egyetem a jövőben mint ún. szakegyetem működhetne, ami egyszersmind az intézmény nem-műszaki karainak leépítését is jelentené. A kezdeményezéshez az egyetem számos oktatója, hallgatója és dolgozója csatlakozott az egyetem valamennyi karáról, miközben a rendezvény szervezőit a Hallgatói Önkormányzat is támogatásáról biztosította.

A rendhagyóan gyors szervezés oka az, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal kedden tárgyalja a minisztériumi tervezetet. Az Egyetemről – egyetemért – egyetemesen: éjszakai értékdemonstráció a Miskolci Egyetem jövőjéért címmel megvalósuló rendezvény célja hangot adni annak, hogy a Miskolci Egyetem méltó rá, hogy ne szakegyetemként, hanem ún. nemzeti tudományegyetemként működhessen a kormányzati koncepció megvalósulása esetén.

A Miskolci Egyetem leépítése a várost és a régiót egyaránt súlyos csapásként érintené, ezért a résztvevők nyílt levéllel fordulnak Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…