2024. 05. 30. csütörtök

Janka, Zsanett
1 EUR 387 HUF
1 GBP 455 HUF

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és a DVTK

A mai napon együttműködési megállapodást kötött az Észak-Magyarországi régió szellemi tudásközpontja és a vezető multisport-klubja, a Miskolci Egyetem és a DVTK.


– Egy jól működő közösségben a felsőoktatás és a sport  mindig is szorosan összekapcsolódik – mondta Sántha Gergely, a DVTK SE elnöke az aláírást követően. – Úgy gondolom, hogy a Miskolci Egyetemen és a DVTK-nál is azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a régió azon erősségeit, amelyekre büszkék lehetünk, és amelyek működését harmonizálva az együttműködés által a régió számára értékesebb egységet tudjunk teremteni. Az észak-magyarországi régióban mind a Miskolci Egyetem, mind a DVTK a saját területükön meghatározó szereplők, és a jelen együttműködési megállapodás aláírásával egy olyan együttműködés alapjait teremtjük meg, ami már rövid távon mindkét fél hasznára fog válni.

Kattintásra galéria nyílik (Fotók: Szabó Krisztián)

– A Miskolci Egyetem, mint regionális tudásbázis, meghatározó szereplője a térségnek, csak úgy, mint a DVTK – fogalmazott Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. – Ez az együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy még szorosabbra fűzzük a két szervezet kapcsolatát. A célunk az, hogy a térség sportolóit itt tartsuk, és közösen egy vonzó lehetőséget kínáljunk. Emellett nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy számos K+F területen tudunk segítséget nyújtani a több mint száz évre visszanyúló gyökerekkel rendelkező DVTK-nak.

A megállapodás keretében a tehetséges sportolók a Miskolci Egyetemen tanulhatnak, a tehetséges hallgatók pedig a DVTK színeiben sportolhatnak, emellett a DVTK gyakorlati képzést biztosít a miskolci hallgatóknak a duális képzés keretében.

Hosszú távon több sporttal összefüggő kutatás-fejlesztési projekteket indít a DVTK és a Miskolci Egyetem. A kutatási projektek az egyetem oktatói, kutatói és doktoranduszai számára kutatási lehetőséget teremtenek, a kutatások eredményeinek felhasználása pedig segíti a DVTK fejlődését.

Azt is bejelentették, hogy a 2024-ben megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékok rendezése során a DVTK segítséget nyújt szakembereivel, tapasztalatával és létesítményeivel, így a DVTK Stadionban, a DVTK Multifunkciós Csarnokban, és a DVTK – 2024-re reményeink szerint átadásra kerülő – röplabda csarnokában is pályára léphetnek az egyetemi hallgatók. Szükség esetén pedig a DVTK Medical Centert is használhatják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tiltott rovarölő szereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy bolgár kamionban Békés vármegyénél. …