2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Együttműködés a fiatalokért, Zemplénért

Ünnepélyes keretek közt írta alá szerdán Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Derczó István, a Weinberg ’93 Kft. ügyvezető igazgatója a Zempléni Tudásközpont program és a Weinberg ösztöndíj megállapodást. Az együttműködést köszöntötte Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

A Miskolci Egyetem adott otthont az ünnepi eseménynek. Torma András rektor emlékeztetett, hogy kapcsolatuk a zempléni céggel nem új keletű, fontos gyakornoki és potenciális munkahely a hallgatók számára. A Weinberg ’93 kitűnő partner. A megállapodással teret nyitnak a jövő számára. Jármai Károly rektorhelyettes reményét fejezte ki, hogy az oktatás és kutatás területén szorosabbá válik a kapcsolatuk, a pályázatok során stratégiai partnerként számítanak a cégre.

„Fontos állomásához érkeztünk a kapcsolatunknak”- erősítette meg Derczó István, a Weinberger ’93 ügyvezető igazgatója, amely reményei szerint még szorosabbá fog válni. Felidézte, hogy az elmúlt években sok mérnök hallgató volt gyakorlaton a cégnél. Szeretnék erősíteni a duális képzést is.  A tudásközpontot komolyan gondolják. Kitért az elmúlt 22 év eredményeire, kiemelte, hogy a hazai beruházások mellett jelenleg is dolgoznak külföldi projekteken. A cége részéről is megerősítette: hasznos, eredményes együttműködésre törekednek.

Török Dezső kiemelte, hogy a nemzetközi színvonalú magyar műszaki felsőoktatásnak köszönhetően a magyar mérnököket szívesen látják Angliától Ausztráliáig. „A jól képzett mérnökökre Magyarországnak, Borsod-Abaúj-Zemplén megyének is szüksége van. Ehhez olyan perspektívát kell felvázolni számukra,  hogy hosszú távon itthon képzeljék el jövőjüket”- utalt a szakembermegtartás fontosságára a közgyűlés elnöke. Ehhez partnerekre is szükség van. Szerencsére egyre többen ismerik ezt fel. Ezek közé tartozik a Weinberg ’93 is.

Török Dezső felhívta a figyelmet arra, hogy a megállapodás akár modell is lehet megyénk más, az együttműködésre nyitott vállalkozásai számára. Kitért arra, hogy a  Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében megyénkre nevesített 93 milliárd forint felhasználásának elsődleges célja a térségi gazdaságfejlesztés, ezáltal a foglalkoztatás növelése. „Erre a forrásra a megyei önkormányzat jól megalapozott gazdasági programot dolgozott ki. Reményeink szerint öt év múlva megmutatkoznak a várt eredmények”- fogalmazta meg a célt a közgyűlés elnöke.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke ugyancsak kitért a duális képzés fontosságára. Keményen kell dolgozni azon, hogy megfelelő elméleti, gyakorlati tudással kerüljenek ki a munkaerőpiacra a fiatalok, hogy állást találjanak. A Weinberg  ’93 ebben jó partnere a Miskolci Egyetemnek, amely visszakerült Magyarország élenjáró egyetemei közé.

A beszédeket követően a Miskolci Egyetem rektora és a Weinberg ’93 Kft. ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek közt aláírta a megállapodást. Torma András pohárköszöntőjében reményét fejezte ki, hogy a „papírt” sikerül tartalommal megtölteni.
Fotó:Koccintottak az együttműködés sikerére, balról: Bihall Tamás, Török Dezső, Derczó István, Torma András

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…