2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
Az állami adóhatóság új elektronikus szolgáltatásai

„Együtt a köz szolgálatáért” – Egyeztetnek a Hatóságok

Az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság Operatív Ellenőrzési Főosztálya mind az adózók, mind a köz érdekében, az együttgondolkodás jegyében, munkaértekezletre hívta meg a 2008.  január 31-én, nyolc hatóság által központilag megkötött Együttműködési megállapodásban szereplő szervek régiós, illetve megyei vezetőit és munkatársait.

A 2009. szeptember 29-n, az APEH tanácstermében megtartott, „Szükséges és elégséges információ az eredményes társhatósági munkában” című találkozón a Vám- és Pénzügyőrség, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat, a megyei Rendőr- Főkapitányságok, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Munkaügyi Felügyelősége, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Munkavédelmi Felügyelősége, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, valamint az APEH illetékes munkatársai egyeztettek.

A megbeszélés célja a párhuzamosságok kiszűrése, az információk hatékonyabb áramlásának a biztosítása volt, annak érdekében, hogy az egyes szervezetek, a hatósági eszközök törvényes alkalmazásával következetesen és egységesen lépjenek fel a jogszabályok tudatos megkerülésére irányuló magatartásokkal szemben. Meghatározták a továbblépés irányát annak érdekében, hogy a jogszerűen működő adózókat az ellenőrzések ne lehetetlenítsék el. Ennek eredményeként régiónkban a társadalom elvárásainak jobban megfelelni tudó hatósági munka valósulhat meg.

A hatóságok gyakorlati tevékenységét és együttműködését bemutató előadások után a megbeszélés workshop jelleggel folytatódott, melynek során egyeztették az elmúlt időszakban az ellenőrzések összehangolása és a jogalkotás, jogalkalmazás területén szerzett tapasztalataikat, az információk átadásának lehetőségeit és megfogalmazták a következő időszak teendőit, javaslatokat tettek az együttműködéseik új lehetőségeire.


Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek