2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Egyházak képviselői a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetőjének meghívására 2011. augusztus 16-án látogatást tettek a rendőrkapitányságon az illetékességi területén szolgálatot teljesítő történelmi egyházak képviselői, valamint Mezőkövesd város polgármestere.
A kapitányság vezetőjének, Szerencsi Árpád r. alezredesnek meggyőződése ugyanis, hogy a jelenlegi bűnügyek, a bűncselekmények áldozataivá váló kör ismeretében a rendőrség nem engedheti meg, hogy a visszaszorítás, megelőzés érdekében ne forduljon az egyházak felé, ne kérje támogatásukat. Fel kell ismerni eljött az idő, mikor nem csak a városokban, de már a kisebb lélekszámú településeken is a két fél csak szorosan együttműködve mozdulhat el pozitív irányba.

A besurranásos, trükkös lopások, megtévesztések áldozatai ugyanis szinte kivétel nélkül az időskorúak korosztálya. Ők azok, akiket koruknál fogva a legnehezebb elérni, és a csalók, tolvajok számára leginkább kiszolgáltatottak.

Szerencsi r. alezredes rendőrkapitány a kapitányság bűnmegelőzési előadójával, Derekas Orsolya r. hadnaggyal ismertette a kapitányság bűnmegelőzési tevékenységét, rálátást nyújtott a rendőri munkára, majd őszintén beszélt a jelenlegi nehézségekről melynek megoldásának kulcsa az egyházakkal való együttműködésben is rejlik.

Az egyházak bevonása, a rendőrség személyes megjelenése az adott területen egy-egy mise utáni bűnügyi ismertetőre, felhívásra nagyban segíti szándékai szerint a rendőrség bűnmegelőzési munkát.

Bízunk benne, hogy a különböző felekezeti egyházak képviselőivel tartott megbeszélés és a folyamatos kapcsolattartás eredményeként később a bűnmegelőzés területén történő gyümölcsöző és hatékony együttműködésről is számot adhatunk majd.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…