2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Egyetemisták gyűjtöttek a rászorulóknak

708 kg tartós élelmiszert gyűjtöttek össze egyetemista vöröskeresztes önkéntesek az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen elnevezésű négy napos kampányban.

A lisztet, tésztát, olajat, cukrot, konzerveket és egyéb tartós élelmiszer azt Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva 2020. október 15-én és 16-án, valamint október 19-én és 20-án adhatták le a támogatók a gyűjtőpontokon. Bár az Alabamai Auburni Egyetemen 2004-ben indult Universities Fighting World Hunger (UFWH) mozgalom célja, hogy elsősorban a fiatalokat, a hallgatókat érzékenyítse a nehéz sorsú emberek iránt, a kezdeményezést adományával bárki segítheti.

A nemzetközi programhoz magyarországi campusok közül csak a Miskolci Egyetem csatlakozott, még 2013-ban. Azóta évente kétszer szervezik meg a karitatív akciót a Magyar Vöröskereszt partnereként. A program tavaly tovább bővült: gyűjtőpontként bekapcsolódott az Egyetemvároshoz legközelebbi Tesco Áruház, és így a lakosságot is sikerült bevonni az akcióba.

Az élelmiszer felajánlások mellett pénzt is adományoztak a hallgatók, az oktatók és az áruház vásárlói. Az így összegyűlt mintegy 45 ezer forintból humanitárius szervezetünk tartós élelmiszert vásárol majd, hogy egységesítse a rászorulókhoz eljuttatandó csomagokat.

Az adományokkal a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete elsősorban olyan családoknak segít majd, amelyekben a családfenntartó a koronavírus-járvány miatt vesztette el megélhetést nyújtó munkáját, vagy került nehéz helyzetbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek