2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval

Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval

Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóvalTokaj városban, 2009. augusztus 28-án bőgtek fel először a munkagépek a Bodrogkeresztúri úton, hogy a humuszt letolják a Járóbeteg Szakellátó Központ alapterületéről, hogy elkezdődhessen az effektív kiviteli munka. Ezzel egy időben hívták az érintett települések polgármestereit, háziorvosait, szociális intézményvezetőit, szociális munkásait, önkormányzati képviselőket és a sajtó képviselőit, a TIOP 2.1.2-07/1-2008-0009 kódot viselő beruházás projektindító sajtótájékoztatójára.


A péntek 16.00 órakor kezdődő eseményen, a Kulturális és Konferencia Központ második emeleti tárgyalójában, Májer János polgármester köszöntötte a megjelenteket, köztük: Ficsor Ádám minisztert, Pataki Krisztiánt a STRAPI (irányító hatóság) programigazgató helyettesét,  Garab Szabolcs Projektvezetőt, Kuntár Ágnes Szakmai Felelőst, Bodonyi Csaba DLA generáltervezőt, Kedves Csaba Projektmenedzsert.

Májer János megnyitójában köszöntötte a jelenlévő miniszter urat, és a projektben résztvevő szakmai vezetőket- és természetesen a közönséget. Hangsúlyozta, hogy egy kisváros életében nem mindennapos, nem minden hónapos egy közel egymilliárdos beruházás elindítása, amely nem kizárólag egy város, hanem 24 ezer fő egészségügyi prevenciójával, és gyógyításával foglalkozik. Tulajdonképpen, ha programot tekintjük nem is egy Szakellátó Központot építünk, hanem Egészségügy Fejlesztő Központ. Hiszen ez az intézmény számos, az egészügységgel rokonszakmát fog magába foglalni és integrálni.
Vagyis 20 percen belül elérhetően, minden olyan ember, aki valamilyen egészségügyi problémát észlel magán, preventív céllal is felkeresheti az intézményt, de természetesen, a betegek is nagy biztonsággal vehetik igénybe. Fő célunk ennek ellenére- mondta, hogy a szakmák összefogásával, és munkájuk összehangolásával a betegséget előzzük meg, hiszen számos olyan alattomos korral kell ma megküzdenie az embereknek, amelyek sokáig tünetmentesek, s amikor pedig már a tünetek megjelennek, akkor a gyógyítás már sokkal nehezebb kihívást jelent a szakembereknek.
Ezért a polgármester köszönetét fejezte ki a Kormánynak és a szakmai döntéshozóknak, hogy Tokaj várost, illetve annak környékét felvették a programba. Mi magunk részéről eleget is tettünk az Irányító Hatóság által szabott feltételeknek, s olyan szakmai stábot hoztunk létre, amely képes volt feldolgozni a lakosság egészségügyi állapotát, ebből levezetve, meghatároztuk meg azon szakmákat, amelyek a legfontosabbak ebben a térségben, s végezetül pedig mindezt belefoglaltuk egy épületbe, amelynek a munkálatai az ország összes hasonló projektjei közül először jutott a kivitelezés állapotába. A kivitelezési munkálatokat a Zemplénkő Kft. nyerte el nyílt közbeszerzési eljáráson során.
Tehát köszöntöm – ismételten – a jelenlévőket a szakembereket akik nagyon sokat dolgoztak a team munkában, és mindazokat, akiknek része van abban, hogy Tokaj város és környéke belekerülhetett e nemes cél megvalósításába- mondta Májer János.
 
Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóvalGarab Szabolcs a Projekt Vezetője ismertette az pályázat megjelenésétől napjainkig elvégzett szakmai munka terminusait. Hangsúlyozta, hogy számos feltételnek kellett a városnak és a környékének megfelelnie ahhoz, hogy először Tokaj a nyertesek listáján legyen, majd eljusson a szerződéskötésig, a kiviteli tervezésig, és kivitelező kiválasztásáig. Ez így felsorolva egyszerűnek tűnik, de az eljárásrend rendkívül szigorú, s annak való megfelelés ténylegesen egy team munkát igényelt a résztvevők részéről. A változások is nehezítették a munkát, amelyre a helyieknek és projektcsoportnak folyamatosan kellett reagálnia, feladatokat átszerveznie. Természetesen azzal, hogy mindezt elvégezték, nem tehetik összekulcsoltan a karba a karjaikat, mert az elkövetkező időkben erősen rá kell koncentrálniuk a XXI. század színvonalát megtestesítő diagnosztikai műszerek, kis-értékű eszközök, bútorok, informatikai eszközök és szoftverek közbeszerzésére, miközben folyamatosan kapcsolatot kell tartani az irányító hatósággal, előrehaladási jelentéseket kell prezentálni, mindennel precízen el kell számolni. Vagyis a munka változatlan intenzitással folyik tovább, annak ellenére, hogy a kivitelező elkezdte a szerkezet építését.

 

/ÖS/

Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval

Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval

Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval

Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval

Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval  Egybeesett a beruházás elkezdése a projektnyitóval

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…