2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

„Egy régió, egy közszolgáltató”

Integrált hulladékgazdálkodási rendszer indul 2018 januártól Borsod-Abaúj Zemplén Megyében
Magyarország Kormánya célként határozta meg a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás rendszerének átalakítását, amelynek központi eleme egy egységes, nonprofit közszolgáltatói struktúra megalkotása.
Az NHKV Zrt. (NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.) 2016 november végén közzétette az ennek alapján kialakított új hulladékgazdálkodási régiókat.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 1 közszolgáltató társaság működése támogatott. A jog-szabályi előírások teljesítése érdekében ezért elengedhetetlen egy olyan hulladékgazdálkodási rendszer felállítása, amelyben a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a megye teljes területén egy közszolgáltató szervezet látja el, megvalósítva az „egy régió, egy közszolgáltató” modellt.
Az integrációs folyamat biztosítására a megye 3 meghatározó közszolgáltató társasága ezért megalakította a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft-t (BMH NKft.), amely azzal a céllal jött létre, hogy egységes, racionálisan, de nonprofit alapon működő szolgáltatást biztosítson a megyében élők számára. Az új közszolgáltatási modell keretén belül egy egységes műszaki tartalommal bíró, hatékonyabb közszolgáltatási rendszer jön létre.
A közszolgáltatási rendszer 2018. év elején sorra kerülő átalakításából a Miskolcon hul-ladékgazdálkodási tevékenységet végző MiReHuKöz Nonprofit Kft. szolgáltatási terü-letén élők semmilyen változást nem fognak észlelni. A korábban bevezetett szolgáltatások – úgymint a csomagolási hulladékok házhoz menő gyűjtése, a zöldhulladék gyűjtés, a házhoz menő lomtalanítás – változatlan formában és gyakorisággal állnak majd a lakosság rendelkezésére.
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjak nem változnak. Beszedésére továbbra is kizárólag az NHKV Zrt. jogosult, a szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódó számlákat to-vábbra is tőlük kapja majd a lakosság.
A közszolgáltatással kapcsolatos információkról 2018. január 1-jétől a www.bmhnonprofit.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek