2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Éghajlatváltozási Platform ülést tartottak a Megyeházán

A Megyeházán került megrendezésre 2017. november 22-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Éghajlatváltozási Platform IV. ülése, melynek célja a klímaváltozással kapcsolatos ismeretbővítés és a tudásmegosztás volt.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

A megye koordinációs szerepének hangsúlyozása mellett kiemelte, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a jövőben is kész ellátni ezt a feladatot.

A KEHOP 1.2.0-15-2016-00006 azonosító számú, Borsod-Abaúj-Zemplén megye klímastratégiájának elkészítése és a kapcsolódó szemléletformálási tevékenységek megvalósítása című pályázatban konzorciumi partnerünk részéről Dr. Fancsik Tamás, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat megbízott elnökhelyettese köszöntötte a résztvevőket, valamint szólt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Klímastratégia 2018-2030 című dokumentum egyeztetési változatáról és a Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer létrehozásáról.

Ezt követően Selmeczi Pál, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat főosztályvezető-helyettese tartotta meg előadását, majd a Platform tagok kerekasztal beszélgetés során oszthatták meg egymással tapasztalataikat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek