2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Egészségügyi központ Tiszalúcon

Befejeződtek a felújítási és bővítési munkálatok Tiszalúc 2. számú orvosi rendelőjén, mely ezentúl a házi-és gyermekorvosi, valamint a védőnői szolgálatnak is helyet biztosít. A fejlesztéshez Tiszalúc Nagyközség Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Észak – Magyarországi Regionális Operatív Programjának keretében kapott 60 000 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást.

Az épületet 2014. október 2-án ünnepélyes keretek között Dr. Csiba Gábor úr a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa mutatta be Majdanics László polgármester úrral a hivatalos műszaki átadás átvétel pedig a mai napon történt meg. A projekt során az akadálymentesítés szempontjainak figyelembe vételével az idáig különálló épületben működő háziorvosi rendelő a gyermekorvosi rendelővel és a védőnői szolgálattal egy épületbe történő integrálása valósult meg, Ehhez szükségesség vált az épület bővítése, így a korábbi „L” alaprajzforma „U” alakúra módosult. A bővítésen túl az épület kívül belül megújult, hiszen a teljes belső gépészet és elektromos hálózat cseréje megtörtént, a korábbi fűtőberendezést felváltotta egy korszerű központi kondenzációs zárt égésterű gázkészülék a meleg víz biztosítására pedig napkollektor került felszerelésre. Továbbá megvalósult a külső-belső nyílászárók cseréje, homlokzati-, padló,- és födém hőszigetelés, illetve teljes burkolatcsere. Az épület körül kialakítottak egy 17 férőhelyes (ebből 2 férőhely mozgáskorlátozott) parkolót és 3 db kerékpártárolót is. Összességében egy minden szempontból modern és korszerű egészségközpontot hoztak létre az fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot szem előtt tartva. Mivel a rendelőkben a jelenlegi eszközállomány teljes mértékben alkalmas a magas szintű munkavégzésre, így csupán két íróasztal került beszerzésre, melyet a védőnői szobában helyeztek el.

A projekt megvalósította célkitűzéseit, vagyis csökkentek a társadalmi esélykülönbségek, és javult a háziorvosi, gyermekorvosi és védőnői ellátás minősége. Fontos eredmény, hogy az új rendelővel mindenki számára hozzáférhető ellátás vált biztosítottá, és nem utolsó sorban a korábbinál kisebb költséggel működtethető az épület.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek