2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Egészségügyi fejlesztések Borsodban

Egészségügyi fejlesztések kezdődtek meg Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén, egy miskolci kórházban egyebek mellett CT-t vásárolnak, Felsődobszán az orvosi rendelőt újítják meg, miként Mályinkán is – tájékoztatták a beruházók az MTI-t.
A miskolci Huniko Kft. 136 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán egy csaknem 274 millió forintos beruházáshoz, a pénzből CT-t, digitális mammográfiás berendezést, ultrahangkészüléket és informatikai eszközöket vásárolnak. A műszereknek köszönhetően fejleszthetik a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház diósgyőri telephelyén a diagnosztikai eszközparkot és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrát.

Felsődobszán ugyancsak az Új Széchenyi Terv keretein belül csaknem 59 millió forintból újul meg az orvosi rendelő. A projekt tartalmazza a komplex akadálymentesítést – mind a mozgáskorlátozottaknak, mind pedig a látás- és hallássérülteknek – és a gyógyításhoz elengedhetetlenül szükséges eszközök beszerzését is.

Mályinka önkormányzata szintén az orvosi rendelő fejlesztésére nyert 60 millió forintot, a pénzből olyan új rendelőt építenek, amelyben helyet kap a védőnői szolgálat is, továbbá orvosi eszközöket és bútorokat is vásárolnak.

– MTI –

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…