2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Egészségügyi albizottság alakult

Miskolcon tartotta alakuló ülését május 31-én a Megyei Jogú Városok Szövetségének Egészségügyi Albizottsága, melynek elnöke Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Az Egészségügyi Albizottság a Szövetség Humánszolgáltatási Albizottságának koordinálása alá tartozó szakmai egység, amely a megyei jogú városokat érintő egészségügyi kérdéseket, kezdeményezéseket tárgyalja.

A miskolci alakuló ülésen a tagvárosok képviselői megvitatták a 2011-es év főbb feladatait, többek között a Semmelweis terv kapcsán felmerült kérdéseket, az alapellátás helyzetét és fejlesztésének lehetőségeit. Az Albizottság döntött arról is, hogy szakmai egyeztetést kezdeményeznek az egészségügyi ellátórendszer átalakításával kapcsolatos feladatokról a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárával.

A Szövetség szakmai grémiuma hangsúlyosan kívánja megjeleníteni azt a gazdasági és szakmai potenciált, amellyel a megyei jogú városok rendelkeznek az egészségügyi ellátásban és az ellátás szervezésében. Ennek kapcsán az Egészségügyi Albizottság tagjai felajánlják együttműködésüket és aktív részvételüket a készülő jogszabály szövegszerű kidolgozásában is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…