2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Egészség ház Mezőcsáton

Egészség ház Mezőcsáton

Egészség ház MezőcsátonAz Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megkezdődhet a Mezőcsáti járóbeteg központjának infrastrukturális fejlesztése. A projektek megvalósulásával mindkét kistérségben jelentősen javul az egészségügyi szakellátásokhoz való hozzáférés, megszűnik az ellátási hiány.

 

Az utóbbi hónapokban több településen is megkezdték a kistérségi feladatokat ellátó szakorvosi rendelőintézetek kialakítását. A szakellátó központok legfőbb célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a megfelelő szintű egészségügyi ellátást azokon a településeken is, ahol erre korábban nem volt lehetőség. A 2007 és 2013 között egészségügyi fejlesztésekre fordítható 453 milliárd forintból közel 25 milliárd forint jut korszerű kistérségi járóbeteg-szakellátó központok létrehozására, és több mint 6 milliárd forint a már aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése.

A Mezőcsáti székhellyel kistérségi összefogás keretében több mint 900 millió forint uniós támogatással létrejövő rendelőintézetet jól megközelíthető helyen, a kistérség központjában, új infrastruktúrával fogják működtetni.

Az infrastruktúra fejlesztés célja a szakellátás elérhetőségének fizikai biztosítása, az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés területi kiegyenlítése. A fejlesztés során újonnan megnyíló szakrendelések esetében a cél a területileg ellátandó betegek lehetőség szerinti helyben történő ellátásához szükséges szakmai kompetencia biztosítása.

A fejlesztés hosszú távon javíthatja a lakosság egészségi állapotát, hozzájárul a kistérség versenyképességének növekedéséhez, valamint az ellátórendszer költséghatékony működését is elősegíti. A fejlesztés Mezőcsát mellett további nyolc település – Ároktő, Gelej, Igrici, Tiszadorogma, Tiszakeszi, Tiszatarján Mezőnagymihály és Hejőpapi – mintegy 17 ezer lakója számára biztosít majd korszerű járóbeteg-szakellátást.

A Mezőcsáti kistérségi járóbeteg szakellátó központ alapkövét szerdán tette le dr. Molnár Csaba Kancelláriaminiszter és dr. Domján László Mezőcsát polgármestere, a Mezőcsát Kistérség Többcélú Társulása elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…