2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ebben az évben már 570 négyzetméter útjavítás

Miskolc területén, a város kezelésében lévő utakon, már ebben az évben közel 300 kátyút szüntettek meg. Az elmúlt időszakban 40 köbméternyi aszfaltot használtak fel az úthibák javítására, a kijavított felület nagysága megközelíti a 570 négyzetmétert.

Miskolc önkormányzati kezelésben lévő útjain az alábbi utcákban történt már eddig is kátyúzás: Álmos, Balaton utca, Besenyő utca, Búza tér, Bajcsy-Zsilinszky utca, Csabai kapu, Dessewffy, Északi tehermentesítő, Győri kapu, Hadirokkantak, Havas utca, Ifjúság, Katalin utca, Repülőtéri út, Szentgyörgy utca, Szeles utca, Szent István, Szent Anna utca, Újgyőri főtér, Zsigmondy utca, Várszegi utca, Vágóhíd utca, Sajószigeti út, Szennyvíztelepi utca.

A javításokat meleg aszfalttal végezték, a felmart aszfaltot felmelegítve, hozzá bitument keverve kátyúztak. Ez a technológia is időjárásfüggő, szakadó hóesésben, fagyban nem alkalmazható, ugyanis nem érik el vele a kívánt eredményt, nem lesz tartós az útjavítás.

Az időjárás függvényében, az aszfaltkeverő telepek megnyitása után, várhatóan április második felében kezdődhetnek meg Miskolcon a nagyobb mértékű útfelújítási munkálatok. Addig, szintén az időjárástól függően folytatódnak tovább az elmúlt két hét rendkívüli időjárása miatt keletkezett úthiba javítások.

Az önkormányzat kiemelten figyel arra, hogy úthálózata rendben legyen, ami megfeszített munkát jelent. Az útellenőr naponta vizsgálja az utak állapotát és tesz jelentést. Ez alapján, de a lakosság által tett bejelentések alapján is igyekeznek minél rövidebb idő alatt kijavítani az úthibákat. De ehhez az is kell, hogy végre ne csak naptár szerint legyen tavasz.

A miskolci önkormányzathoz 428 kilométernyi kiépített, aszfaltozott úthálózat tartozik. Ez Miskolc és az osztrák főváros, Bécs közötti távolságnak felel meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…