2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

DVTK villamos Miskolcnak

 

Miskolc város polgármestereként úgy vélem, hogy azokat akik a diósgyőri legendás sportsikereket elérték, ma sem feledhetjük el. Ezért szándékaink szerint az ősz elejétől, egy Tátra típusú villamos közlekedne a két oldalán tíz-tíz diósgyőri sportoló legenda fényképével, sziluettjével feldíszítve. A villamos belső terében pedig a több, mint százesztendős DVTK múltjának néhány jellemző történetét villantanánk fel, szeretett klubunk relikviái mellett.

Nemcsak mi, Miskolciak, de az idelátogató vendégeink is láthatnák, hogy számunkra ma is példakép Repka Attila a birkózó olimpiai bajnokunk, Solymosi Ernő, vagyis „Pixi”, vagy az Aranycsapatunk tagjai és a többi, miskolci sportújságírók által kiválasztott diósgyőri legenda.

Mert ahogy a sokat idézett irodalmár-rajongó írta, „A Diósgyőr Miskolcon nem hétvégi szórakozás: jellemkérdés, az emberi büszkeség mércéje, általános közérzület.”

A mi közös, városi jó emlékezetünk a lokálpatriotizmusunk alapja. Arra törekszünk, hogy az új nemzedékek, gyermekeink és unokáink is tudják majd azt, amit mi tudunk a DVTK-ról.

A DVTK villamos kialakítása mintegy 4 millió forintba kerül. A polgármester rendelkezésére álló mecénás alapból 500 ezer forintot

felajánlva hívok minden Diósgyőrt szerető sportbarátot, gazdasági társaságot vezető szakembert, szurkolót, hogy legyen közös ügy városunkban ennek a szerintem jó és nemes ügynek a megvalósítása!

Induljon gyűjtés a DVTK villamosért!

Munkatársaim a CIB Bank Zrt. pénzintézetnél 1070006-42689106-74200003 számlaszámmal alszámlát nyitottak, ahová augusztus végéig várjuk a befizetéseket. A számla neve: DVTK villamos.

A felajánlások állásáról rendszeresen tájékoztatjuk majd a közvéleményt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek