2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Drón segíti a szikszói rendőrök munkáját

Szikszó Önkormányzata  egy korszerű eszközzel, egy 1,2 millió forint értékű  magas technológiai szintet képviselő drónnal segíti a szikszói rendőrök munkáját . A berendezés használatba adása március 8-án történt ünnepélyes keretek között.

Füzesséri József , Szikszó polgármestere köszöntőjében arról beszélt, az elmúlt esztendőkben rendkívül jó kapcsolatot alakítottak a rendőrséggel és a jövőben is azon dolgoznak, hogy segítsék a településen dolgozó rendőrök munkáját. Szikszó híres a különleges kezdeményezéseiről és a drón  beszerzésében is elöl jár, példát kíván mutatni más önkormányzatok számára is, fogalmazott a polgármester. Ez az eszköz a megelőzésre és bűnüldözésre is szolgál. Hiszen arc és rendszám felismerése lehetővé teszi, hogy elriassza azokat, akik nem pozitív szándékkal érkeznek a városba. Az eszköz gyorsasága pedig a helyszínelésnél, nyomrögzítésnél is kiváló.

Az eseményen jelen volt dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és dr. Antal István r. ezredes az Encsi Rendőrkapitányság vezetője is.

Dr Vereczkei Csaba megyei rendőrfőkapitány hozzátette: a rendőrségnek vannak már tapasztalatai a drón használatnál. Nagy segítséget nyújt tömegrendezvények biztosításban, eltűnt személyek keresésében, vagy nagy területre kiterjedő terepszemlénél. Köszönetét fejezte ki Szikszó Önkormányzatának, az eddigi támogatásokért, és ennek a divatos eszköznek a bűnüldözés történő használatba adásáért.

Az átadást követően  Füzesséri József polgármester – egy Szikszón, a közelmúltban történt rablás elkövetőinek felderítése kapcsán – elismerésben és jutalomban részesítette a helyi rendőrőrs állományába tartozó Pocsai Tamás r. őrnagyot, Rábai Helga r. főtörzsőrmestert és Mikó Vivien r. őrmestert is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…