2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Dr. Kemény Dénesről nevezik el Miskolc új sportuszodáját

Dr. Kemény Dénesről nevezik el Miskolc új sportuszodáját

Dr. Kemény Dénesről nevezik el Miskolc új sportuszodájátKáli Sándor: „A vízilabda kapitány nemcsak névadó, hanem példakép is Miskolcon”

A napokban nyíló új miskolci sportuszodát Dr. Kemény Dénesről a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitányáról nevezik el. Erről döntött csütörtökön Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlése. Az előzetes tervek szerint Kemény Dénes az uszodaátadóval egybekötött névadó ünnepségen is jelen lesz október 5-én, ahol a válogatott bemutató mérkőzést játszik.

A közgyűlést megelőző két hétben a város szavazást kezdeményezett a névadó személyére vonatkozóan, ahol a beérkezett jelölések alapján Dr. Kemény Dénes végzett az élen, azaz a lakosság ajánlását vitték a Közgyűlés elé, ahol a képviselők támogatták a miskolciak elképzelését.

A városi közgyűlés döntése kapcsán Káli Sándor polgármester elmondta: „Kemény Dénes a magyar közélet egy olyan elismert tagja, aki a politikai csatározásoktól függetlenül, a társadalmi feszültségek fölé emelkedve is minden magyarnak ugyanazt jelenti: három megnyert olimpiai aranyérem Magyarországnak!”

Miskolc azon kevés magyar település közé tartozik, ahol a város életét és büszkeségét meghatározó ügyekben – a napi politikát mellőzve – társadalmi konszenzus alakul ki. Így volt ez például néhány éve a világhírű életmentő kutya, Mancs szobrának felállításakor, a rendőrkapitány melletti összefogás alkalmával, és így van ez most is az új sportuszoda ügyében.

„Kemény Dénes sikeres ember, és a csapatjáték szimbóluma, ezért most nem csak névadóként, hanem példaképként is szüksége van rá a miskolciaknak! – mondta a polgármester.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek