2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

Diplomások előnyben: 40 új munkahely létesül a mezőkövesdi mintaprojektben

Matyó Múzeum, Gépmúzeum, Takács István festőművész állandó kiállítása. Csak néhány a látnivalók közül, amelyet egy Mezőkövesdre érkező turistának érdemes megtekintenie. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és a Mezőkövesdi Önkormányzat közös programjának köszönhetően ezen túl akár virtuálisan is ellátogathatunk Matyóföldre. Mindez az internet és a kormány új típusú közfoglalkoztatási mintaprogramjának segítségével. A projekt lényege, hogy a helyben fellelhető kulturális értékeket info-kommunikációs eszközök segítségével előbb digitalizálják, majd a legfontosabb vonatkozó információk rögzítésével egy  speciális adatbázisba töltik fel, ahonnan azt később akár egy okostelefon segítségével is megismerhetjük, megtekinthetjük A program mintegy negyven, többségében diplomás, pályakezdő fiatal számára biztosít munkahelyet Mezőkövesden, a munkához pedig korszerű számítógépeket, fénymásolókat, szkennereket, fényképzőgépeket és más, multifunkcionális eszközöket is biztosítanak. A kormány tervei szerint a projekt jövőre már országos méretűvé bővül, amelynek köszönhetően még több fiatal juthat álláslehetőséghez.

A Magyar Nemzeti Digitális Archívum támogatásával Mezőkövesden megvalósuló Digitalizációs Közfoglalkoztatás mintaprogram ünnepélyes megnyitója 2012. október 20. (szombat) 11 óra.

Helyszín: Közösségi Ház, Mezőkövesd, Szent László tér 24.

Köszöntőt mond:

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, országgyűlési képviselő

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára

Szőcs Géza Miniszterelnöki főtanácsadó – programvezető

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd Város polgármestere

(A megnyitó keretében megtörténik a digitalizációhoz szükséges informatikai eszközök átadása és a dolgozókkal történő szerződéskötés és az első jelképes digitalizációs munka.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…