2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Digitális tábla kisdiákoknak

Uniós támogatással újul  meg az iskola Taktakenézen

Két pályázat, mindkettő uniós támogatással. az egyik most indul, a másik éppen befejeződött. Taktakenéz  önkormányzata sikeres esztendőnek tarthatja már most 2011-et, hiszen  ezekből a forrásokból megújulhat az iskola, és különleges ,az ezredév kezdetének megfelelő technikával oktathatják a nebulókat.

Molnár Tibor , polgármester ,az önkormányzat  szerdai sajtótájékoztatóján elmondta , mintegy 68 millió forintot tesz ki annak a beruházásnak az értéke, amelynek révén megújul a konyha és  megújhodottá válik az iskolai épület. Mindez egy folyamatos  fejlesztési program eredménye, amelynek jelentős állomása volt 2007 – ben a négy  tantermes bővítés,  a számítástechnikai szakterem átadása, tavalyelőtt pedig a nyílászárók cseréjének kezdete, ez utóbbi ügymenetnek most tesznek pontot  a végére.

Miért fontos ez  az iskolai konyhafejlesztés Taktakenézen? Azért mert nem csupán a tanulókat látják el  főtt étellel –  a  község 264 nyugdíjasából igen sokan innen viszik az ebédet

A szerdai nap  attrakcióját mégsem  a sikeres pályázat indításának számai adták , bár  imponálóak egy hátrányos helyzetű településen ezek is. Nyílt júliusi tanítási órán mutatták be  a másik pályázat lényegét. Ott ültek a kisdiákok  a szülők, az érdeklődő pedagógusok, az újságírók  előtt, akik azt vették észre  a száraznak tűnő  bemutató során, hogy egyre jobban felvillanyozódnak a digitális tábla produkálta  érdekességeken a gyerekek, és megfeledkezve  vakációról,  nyílt óráról , mindenkiről , hirtelen  válaszolni  kezdenek a pedagógus és a  projektor  vetítette kérdésekre.

Molnár Tiborné  , az általános iskola igazgatónője elmondta, hogy mintegy  hétmillió forintba került a beruházás, amely nemcsak megkönnyíti az ismeretek átadását , de jelentősen segíti a pedagógusok munkáját is.

Az iskolába 188 diák jár, közülük 94százalék hátrányos  83 százalék halmozottan hátrányos helyzetű. Jelentős hányaduk itt találkozik először számítástechnikával.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…