2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Diákok sikálják a buszokat

Diákok sikálják a buszokat

Diákok sikálják a buszokatTavaly nyáron is alkalmazott diákokat járműtakarításra az MVK, idén az Újgyőri főtéren találkozhat ronggyal-szivaccsal felszerelt fiatalokkal az utazóközönség.

A Diák-Meló foglalkoztató szervezet révén bízott meg diákokat a közlekedési társaság, hogy az egyik legfontosabb és legnagyobb forgalmú telephelyén segítsenek a járműpark tisztán tartásában. A takarítás témaköre amúgy is előtérben van mostanában az önkormányzat cég háza táján, mint emlékezetes, néhány hete a Villanyrendőrnél lévő megállók díszburkolatának tisztítására tett erőfeszítéseket az MVK (kiderült, igen nehéz az óhatatlanul előadódó olajfoltokat tökéletesen eltávolítani a speciális felületről). Most pedig a „tisztogató hadműveletek” célpontja az Újgyőri főtér. Pontosabban azok a szerelvények, amelyek – az előre egyeztetett járatlista alapján – legalább 12 percre leállnak az illető végállomáson, menetrendjük szerint. Ekkor jut rá kellő idő, hogy a kétfős takarító brigád felszálljon és kiseperjen, korlátokat sikáljon, üléseket portalanítson; egyébként kora reggeltől késő délutánig (ezen és a jövő héten itt, további két héten át meg majd a Búza téren).

A diákok úgynevezett láthatósági mellényben dolgoznak, a baleseteket elkerülendő, az MVK járművezető ebben az időszakban fokozottan figyelnek arra, hogy a végállomás területén (az utasokon túl további) „civilek” vannak jelen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…