2024. 09. 28. szombat

Vencel
1 EUR 397 HUF
1 GBP 476 HUF
Kezdőlap » Diákok sikálják a buszokat
Diákok sikálják a buszokat

Diákok sikálják a buszokat

Diákok sikálják a buszokatTavaly nyáron is alkalmazott diákokat járműtakarításra az MVK, idén az Újgyőri főtéren találkozhat ronggyal-szivaccsal felszerelt fiatalokkal az utazóközönség.

A Diák-Meló foglalkoztató szervezet révén bízott meg diákokat a közlekedési társaság, hogy az egyik legfontosabb és legnagyobb forgalmú telephelyén segítsenek a járműpark tisztán tartásában. A takarítás témaköre amúgy is előtérben van mostanában az önkormányzat cég háza táján, mint emlékezetes, néhány hete a Villanyrendőrnél lévő megállók díszburkolatának tisztítására tett erőfeszítéseket az MVK (kiderült, igen nehéz az óhatatlanul előadódó olajfoltokat tökéletesen eltávolítani a speciális felületről). Most pedig a „tisztogató hadműveletek” célpontja az Újgyőri főtér. Pontosabban azok a szerelvények, amelyek – az előre egyeztetett járatlista alapján – legalább 12 percre leállnak az illető végállomáson, menetrendjük szerint. Ekkor jut rá kellő idő, hogy a kétfős takarító brigád felszálljon és kiseperjen, korlátokat sikáljon, üléseket portalanítson; egyébként kora reggeltől késő délutánig (ezen és a jövő héten itt, további két héten át meg majd a Búza téren).

A diákok úgynevezett láthatósági mellényben dolgoznak, a baleseteket elkerülendő, az MVK járművezető ebben az időszakban fokozottan figyelnek arra, hogy a végállomás területén (az utasokon túl további) „civilek” vannak jelen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A tökéletes piros rúzs nyomában
A rúzsok világában a piros az örök klasszikus. Ugyanúgy tud ünnepélyes és különleges lenni, megbújhat a mindennapok tökéletes kiegészítőjeként a táská…