2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Diagnosztikai ultrahang készülékek beszerzése a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházban

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az egészségügyi ellátás strukturális kihívásainak kezelését, az ellátórendszer prevenciós kapacitásának, eredményességének és hatékonyságának javítását, valamint az ellátás időtartamának lerövidítését.
A B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház központi pozíciójának megfelelően számos szakmában a legmagasabb szintű betegellátást biztosítja, de az ultrahang készülékek ellátottsága a mai kor követelményeihez és kiemelt pozíciójához képest elmaradt. Az elavult, esetenként technikailag rossz minőségű eredményt szolgáltató berendezések miatt vizsgálatismétlésekre került sor, melyek növelték a dolgozók leterheltségét, és a betegek elégedettségére is kedvezőtlen hatással voltak.
A pályázati konstrukció keretében a korábbinál magasabb színvonalú ellátás nyújtását lehetővé tévő diagnosztikai ultrahang készülékek beszerzésének támogatására nyílt lehetőség, és e pályázati forráson nyert a Kórház 50 millió forintot, kettő darab korszerű, nagy tudású ultrahang beszerzésére.

A projekt megvalósítása során költségmegtakarítás keletkezett, ezért a két ultrahang készüléken felül a projekt előkészítéséhez és megvalósításához köthető költségek kerülhettek elszámolásra, valamint lehetőség nyílt egy kiegészítő ultrahang fej beszerzésére is a szülészeti-nőgyógyászati ultrahang berendezéshez, mely elősegíti a rutin hasi vizsgálatok megfelelő és kifinomult technológiával történő elvégzését. Mindez hozzájárul a szakszerű és minőségi egészségügyi ellátás megvalósításához.
A korszerű, nagy tudású diagnosztikai készülékek beszerzésével az ismétlő vizsgálatok száma csökken, csökkennek továbbá a karbantartási költségek; és kevesebb a meghibásodás is, ahogyan az ellátásból történő kiesés is. Mindezen tényezők a költséghatékonyság és a betegelégedettség növelés irányába hatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Tömérdek hirdetésben árult ingatlanokat egy férfi, miközben évente alig négy-öt számlát állított ki az őt megbízó tulajdonosoknak az eladott ingatlano…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait az egyszerűbb és kényelmesebb adózásért. A különböző online felüle…