2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Derékban kitört fák a miskolctapolcai úton

Az elmúlt hét végére, erős emberek a Miskolctapolcáról kivezető úton, derékban eltörték az utat szegélyező kis fákat. Legalább húsz fa lelte, a garázda kezektől halálát, a Hejő – ligeti esőbeállótól, az Uszodáig.

Az biztos, hogy nem tüzelőnek törte ki valaki, hiszen ott hagyta a törzsüket, olyan 1,20 m magasan, de akkor vajon miért? Erőfitogtatásból egy átmulatott éjszaka után? Nem tudjuk, de azt igen, hogy ha újraültetik, legalább 15 év kell, hogy lombot adó, szép fasor legyen belőle.

Vajon mit tehetünk ilyenkor? Ki jár utána, hogy tetten érje, s megbüntesse a garázdákat?

 

Talán a terület önkormányzati képviselője tehetne valamit ebben az ügyben, hiszen ha jól tudjuk, ezt a dolgot, a törvény bünteti. Egyszer példát kellene statuálni, hogy mindenkinek el menjen a kedve, hiszen ez a rongálás itt már másodszor fordul elő.

 

Fotóinkat 2011.07.18-án készítette Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…