2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Csütörtöktől másodfokú hőségriasztás!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve, az Országos Tisztifőorvos 2016. június 23-án 00.00 órától június 26-án 24.00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett, péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet. Hétfőtől gyenge hidegfront hoz felfrissülést.
Az ÁNTSZ mindenkit arra kér, hogy a következő napokban különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, 11 és 15 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjanak a tűző napon. Továbbá aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben. A Miskolcon igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája megtalálható a város honlapján az alábbi linken: http://www.miskolc.hu/elet-varosban/kozrend-kozbiztonsag/informaciok-veszelyhelyzetre
Locsolás

A Városgazda Kft. gondoskodik arról, hogy a belvárosban és a nagyobb forgalmú szakaszokon vízzel locsolják a város útjait péntek reggeltől.

Közterületi ivókutak

Városszerte több ivókútból enyhíthetik szomjukat a városlakók:
LÁEV Kisvasút Lillafüred, Csanyik- völgy Majális park, Lillafüred buszvégállomás, Lillafüred autóparkoló, Miskolc-tapolcai park, Népkert, Városház tér, Hajós- Pattantyús úti játszótér, Jézus kútja.

Szökőkutak

A városban működő szökőkutak – a nagy hőségre való tekintettel- péntektől vasárnap estig folyamatosan üzemelnek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szökőkutak vize nem ivóvíz minőségű.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek