2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Csöbör Katalin – Nagy volumenű útépítések Alsózsolcán, Felsőzsolcán, Sajókeresztúrban

„Örömmel jöttem most ide, mert jó hírt hozni mindig öröm. Egy újabb borsodi fejlesztésről tájékoztathatom a nyilvánosságot.” – kezdte sajtótájékoztatóját Csöbör Katalin országgyűlési képviselő.

Közelebbről, újabb útszakaszok újulnak meg szűkebb pátriánkban.
A hét évvel ezelőtti súlyos árvíz az amúgy sem tökéletes utak állapotán tovább rontott.
Mára elodázhatatlanná vált a felújításuk.
Az útszakaszok rendbetételével nem csak az erre közlekedők utazhatnak majd kényelmesebben, hanem egy, az árvízre emlékeztető újabb seb is begyógyulhat a településeinken.
A képviselő asszony beszámolt arról, hogy számos bejárás alkalmával említették a helyiek, hogy mennyire jó lenne ezeknek az utaknak a rendbetétele.
„Ígéretet tettünk, hogy megtesszük, amit lehet, az ígéreteket pedig becsületbeli ügy, hogy be is váltsuk.” – szögezte le Csöbör Katalin.

„Tudom, hogy itt Borsodban akkor is kemény az élet, ha nem kell árvízzel küzdenünk.
Tudom, hogy mindenért keményen meg kell dolgozni.
De éppen ez az, amiért én szeretek itt élni.  
Büszke vagyok, hogy ide tartozom, és örülök annak, hogy munkámmal ezt a közösséget szolgálhatom.” – folytatta a képviselő asszony.
Jelenleg Magyarország történetében a valaha volt legnagyobb gazdaságfejlesztési program zajlik, amelynek egyik kiemelt célja a vidék városainak és településeinek modernizálása.
A mostani útfelújítások tehát a nemzetgazdasági célok megvalósulásához is hozzájárulnak.
Ez év szeptember hónapjában várhatóan el is indul a beruházás, és még ugyanabban a hónapban el is készülnek.

A munkálatok során Felsőzsolcán a Kassai út nagyfelületű burkolatjavítása várhatóan szeptember közepén fog megkezdődni.
Sajókeresztúron a vasúti átjárónál újul meg az útszakasz várhatóan október elején és a Belügyminisztérium jóvoltából további útszakaszok újulnak meg a településen is, Arnóton is, Szirmabesenyőn is, és Miskolcon is.

Alsózsolca főútvonala, a Kossuth Lajos utca teljes hosszában, azaz több mint 3 km hosszan kap teljesen új aszfaltburkolatot.
„Itt szeretném megjegyezni, amennyiben az alsózsolcai önkormányzattal sikeres tárgyalásokat tudunk folytatni, akkor ezzel egy időben a főútvonal 2 oldalán lévő útpadka is olyan aszfaltburkolatot kaphat, amely alkalmas a kerékpárosok számára. A tárgyalásokat kezdeményezzük a polgármesternél.
Bízunk benne, hogy Alsózsolca Város képviselői is támogatják majd ezt a nem mindennapi lehetőséget.” – egészítette ki Csöbör Katalin.

„Az egység és a biztonság a folyamatos fejlődésünknek alapja.
Az én munkám a biztonság és a térség fejlődésének garantálása.” – ezzel fejtette ki álláspontját a kormánypárti országgyűlési képviselő asszony.

A most bejelentett útfelújítások meghaladják a negyed milliárd forintot.

„Az országban és szűkebb környezetünkben, itt Miskolcon és környékén is a közösség egységének és összefogásának köszönhetően békében építhetjük országunkat.
Biztonságban tudhatjuk magunkat és otthonainkat.
Ebben a munkában a jövőben is számíthatnak rám.” – zárta tájékoztatóját Csöbör Katalin, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek