2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
„Cselekvő kormányt ígértünk, s így is fogtunk hozzá…”

„Cselekvő kormányt ígértünk, s így is fogtunk hozzá…”

 „Cselekvő kormányt ígértünk, s így is fogtunk hozzá…”…mondta Bajnai Gordon miniszterelnök vitaindítója elején ma délután azon a vállalkozói fórumon, amelyet a BOKIK szervezett a miskolci Városháza Dísztermében. Káli Sándor és Bihall Tamás köszöntötte a vendégeket, majd átadták a szót a miniszterelnöknek, aki éppen holnap ötven napja, hogy megalakította kormányát.

  Mint mondta, azt vállalta, hogy erejéhez, tehetségéhez mérten a kormány élén a lehető leggyorsabban meghozza azokat a döntéseket, és végre is hajtsák végre azokat, amelyek közül jó néhányat legalább tíz éve halogatnak, és amelyek nélkül nem lehet kivezetni az országot a válságból. A világválság ráerősített erre, de tény hogy Magyarország többet fogyasztott, mint amennyit termelt. Ezt pedig sem egy család, sem egy vállalkozás sem az ország nem engedheti meg magának büntetlenül. Ráadásul egyre kevesebben szeretnek az emberek dolgozni, – a felnőtt korú lakosság mindössze 57 százaléka dolgozik, ezzel a második legrosszabb helyen állunk Európában – így egyre kevesebb adófizetőre jut, egyre több teher. Így aztán egyre több hitelt kellett felvenni, egyre drágábban, miközben a gazdasági növekedés is lelassult. Amikor pénzszűke lett akkor rendült meg a bizalom, borult fel az egyensúly, s állt le a növekedés. Az önámítás és hitegetés helyett tükörbe kell nézni, – mondta – s olyan program kell ami menti a munkahelyeket, az emberek fölött a tetőt, és segíti a piacot.
    Bajnai Gordon az előadásában, majd a vállalkozók kérdéseire adott válaszában a gazdaságfejlesztés több lépését említette, az 1400 milliárdos foglalkoztatási programtól, az építőipar fellendítését célzó 1800 milliárdos állami beruházási megrendeléstől (636 beruházásról van szó) a „Biztos kéz” programig, ami a lánctartozások megszüntetését célozza.
 Az adócsökkentéssel jövőre a 210 ezer forint bruttó keresetűeknek havi 15 ezer forinttal nő a nettó jövedelmük, anélkül, hogy a munkaadó egy fillérrel is emelte volna a bérüket. Az adózás egyszerűbb, átláthatóbb lesz, megszűnik a különadó, középpontban a munka és a munkavállaló áll. Ezekkel az intézkedésekkel jövőre több mint 400 milliárddal csökkennek a vállalkozások közvetlen terhei. Olcsóbb lesz munkát adni, s könnyebb munkát vállalni.
 A kérdésekre adott válaszában arról is szólt, hogy rendkívül fontos az emberek biztonsága, vagyonuk, megtermelt javaik megvédése, ezért a rendőrség több pénzt kap, hogy növelhesse a létszámot, s szigorítják a btk-t is.
Szintén kérdésre válaszolva mondta el a cafetéria rendszerrel, és az üdülési csekkel kapcsolatban, – amelyre állítólag plasztikai műtétet is elvégeznek már – hogy az a végcél, hogy kevesebb legyen a kivétel, de alacsonyabb az adó.
 Orosz B. Erika
 

Csökkenő adóék Bajnai Gordon
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek