2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Csapadékvíz elvezetés Felső-Barcikán uniós támogatással

Kazincbarcika Város Önkormányzata csaknem 325 millió forintot nyert az Észak-magyarországi Operatív Program pályázatán Felső-Barcika felszíni csapadékvíz elvezetési problémáinak megoldására. A beruházás első szakaszában a település határában elkészült az átemelő és az ülepítő berendezés, majd az új övárkok kialakítása, a meglévők kimélyítése és burkolása történt meg.

Ezt követően szakaszosan az egységes kapubejárók kialakítása kezdődött el, jelenleg is ezek a munkálatok folynak. A projekt zárásaként a város szélén lévő átemelő befejezésére kerül sor. A kivitelezést a vízjogi létesítési engedélyben foglalt előírások és a vállalkozási szerződésben foglaltak szerint végzik.

A „Kazincbarcika Város Felső-Barcika nevű városrészének belterületi vízrendezése” címet viselő beruházás az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

324.703.125 Ft.

Képforrás: Timpanon

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…