2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Csaknem 2,5 millió forintot spórol a város a karácsonyi díszvilágításon

Miskolc város vezetői mindent megtesznek annak érdekében, hogy működőképes legyen a város. Tavaly mintegy 2 és fél millió forintjába került a városnak a karácsonyi díszkivilágítás. 2010-ben november végétől január első hetéig a közvilágítás teljes időtartama alatt – napi 13-14 órán át- világítottak a karácsonyi díszelemek és égősorok.

Idén Advent 4 vasárnapján, Karácsonykor, valamint december 27- és január 01. között  napi 5,5 óra időtartamig díszítik a belvárost a fények, ami a 2,5 millió forinttal szemben 115.000 forint költséget jelent Miskolc városának.
Ebben az évben az Ady E. u.- Városház tér között átfeszítéses elemek, a Városház téren, Széchenyi utcán, Szent István téren az élőfákon fényfüzér ad ünnepi hangulatot.
Jégvirág IV. című gyermekrajz-pályázat beérkezett munkáiból nyílik kiállítás november 16-án délután 5 órától a Kós-házban, a Miskolci Városszépítő Egyesület rendezésében, Litwin József iparművész ötlete alapján. A tárlat november 21-23. között tekinthető meg a Kós-házban, a pályázat eredményhirdetését követően pedig a legszebb gyermekrajz alapján nagyméretű lámpafüzért készítenek, ami az Erzsébet térre kerül.

A miskolci önkormányzati képviselőknek lehetőségük van kivilágítani körzetükben lévő utcákat, tereket, amennyiben saját maguk fedezik a díszítőelemek fel- és leszerelését, az almérő kihelyezését és a fogyasztást megtérítik, illetve teljesítmény alapú elszámolással fizetik meg a költségeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek