2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Cigándi apróbéles az értéktárban

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye értékeit bemutató kiállítás sorozat nyitányaként a cigándi apróbélest bemutató fotótárlatot rendeznek a Megyeházán. A kiállítást Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg  a Megyeháza aulájában.
 Emlékeztetett rá, hogy decemberben 10 millió forintot nyertek az értékek népszerűsítésére, ebből már elkészült az értéktár logója, egy falinaptár, valamint a közgyűlés előtt megnyitott, a cigándi apróbélest bemutató tárlattal egy kiállítás sorozat vette kezdetét.

Hozzávalók:                                               

3 marok liszt,

1,5dl forró olaj,

4db tojássárga,

kb.: 3dl tej

Töltelék: lehet túró, kapros túró ízlés szerint elkészítve, vagy szilvalekvár!

Elkészítés: a lisztet a forró olajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ezután három részre osztjuk,és kb.egy órát pihentetjük. Nagyon vékonyra kinyújtjuk, a felébe a töltelékből kis kupacokat rakunk,mint a derelyénél, majd ráhajtjuk a tésztát, ezután ujjal lenyomkodjuk, és derelyevágóval, rombusz alakúra vágjuk.
Forró olajban, aranysárgára sütjük, sütés közben többször megfordítjuk!
Gyorsan megsül, és nagyon finom! Még melegen, porcukorral megszórva tálaljuk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…