2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Cél:segíteni a tisztességes vállalkozókat!

Együttműködési szerződést kötöttek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhatóság regionális szervezetei Miskolcon. Az összehangolt tevékenységtől az adózó lakosság ellenőrzésénél a párhuzamos, felesleges zaklatások elkerülését igérik, valamint a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépést.


– A hivatalok közt eddig is létezett együttműködés, a mostani megállapodás lényege, hogy ezt szervezett rendbe tegyük. Nem hisszük azt, hogy ez majd varázspálcaként működik, hanem egy hosszasabb építési folyamatról van szó. – mondta a megállapodás aláírása előtt Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja. A megállapodás elsődleges célja a fogyasztók jogainak az érvényesítése és a feketegazdaság elleni közös fellépés a tisztességes vállalkozók, vállalkozások versenyképességének biztosítása érdekében. A kormányhivatal részéről kilenc szakhatóság érintett az együttműködésben.

Szalayné Ostorházi Mária
, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság főigazgatója elmondta, hogy a megállapodás része, a polgárbarát közigazgatás kiépítésének.  A jogszabályok változását követve  a megállapodást mindig frissítik majd.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…