2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Bűnmegelőzés a Jókaiban

Közbiztonsági és bűnmegelőzési fórumot tartottak a Jókai Mór általános Iskolában Miskolcon március 18-án délután. Az eseményen az érdeklődők közvetlen kérdéseket tehettek fel a jelen lévő közéleti személyiségeknek.

 

A fórumot Nyírő Pál a 15. sz. választókörzet önkormányzati képviselője vezette, de jelen volt Káli Sándor Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, valamint Dr. Ignácz Dávid, Dr. Pásztor Albert és Papp Tamás is.

Nyírő Pál a fórumot megnyitó beszédében kiemelte, hogy egy dolgot tisztázni kell. A rendőrség nem tud minden feladatot megoldani, ezért nagy szükség van a különböző rendfenntartó szervezetekre, mint például a polgárőrségre. Fontos, hogy megtartsuk a közrendet, hiszen a köz és a biztonság mindenkire vonatkozik. Kiemelte azt is, hogy létezik egy közbiztonsági centrum napi diszpécser szolgálattal, amelynek a bejelentőszámán (357-942) fogadják a különböző lakossági bejelentéseket.

Külön örömként beszélt arról, hogy az önkormányzat eddig a közbiztonság érdekét mindig szem előtt tartotta.

A kötetlen beszélgetésen megjelent főként nyugdíjas polgárok aktívan kivették a részüket a kérdezz-felelekből, hiszen nyíltan mondták el félelmeiket, javaslataikat és tapasztalataikat.

Tőkei Imre felszólalása szerint a kialakult közbiztonsági helyzet az iskolai neveltetésen alapszik, és fontos, hogy már gyermekkorban nagyon odafigyeljünk a helyes erkölcsi oktatásra. Többen inkább a rendőrség erejét szerették volna megerősíteni a különböző rendfenntartó erők helyett, de akadt olyan is, aki a saját példáján okulva kérte a polgárőrök tömeg közlekedési eszközökön való foglalkoztatását is főként az esti órákban.

Káli Sándor Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere elárulta a jelenlévőknek, hogy a miskolci rendőrség kivezényelhető az ország több pontjára, ha oda nagyobb rendfenntartó erő szükséges, és a közelmúltban volt erre példa. Ilyen esetekben a város más rendfenntartó szervei elengedhetetlen szerepkörbe kerülnek.

A jelenlévők fontosnak és célszerűnek tartották a fórumot, és kérték a gyakoribb összejövetelek megszervezését is.

 

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek