2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Bűncselekmény hiányában felmentették a barcikai polgármestert

Kedden ítéletet hirdetett a Miskolci Városi Bíróság Szitka Péter, Kazincbarcika polgármesterének ügyében, a városvezetőt első fokon bűncselekmény hiányában felmentették.

Mint ismeretes: fideszes képviselők jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával jelentették fel Szitka Pétert.
A polgármester az ítélethirdetés után a következőket mondta:
– A többszöri nyomozati szakaszt követően az ügyészség megalapozottnak látta a vádemelést ellenem. Mindezt tette annak ellenére, hogy írásos dokumentumokkal, tényekkel, tanúkkal igazoltam ártatlanságomat.
A 2007-ben egy évre kötött havi 220 000 Ft összegű megbízási szerződés ügyében közel 50 tanút hallgattak meg, majd július 10-én került sor az ítélethirdetésre.
Azt gondoltam, hogy ezzel az ítélettel a három éve tartó „boszorkányüldözésnek” vége. Tévedtem. Az ügyészség „megdöbbentő módon” fellebbezett, de az igazamat másodfokon is meg fogom védeni! – mondta Szitka Péter.
A bíróság nyilvános indoklásában elhangzott: a polgármester semmilyen módon nem szegte meg kötelességét, nem kezelte hűtlen módon a város pénzét, és jogosan utalványozta a kérdéses megbízási díjat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek