2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

BÜKKARANYOS KÖZSÉG ÁR- ÉS BELVÍZVÉDELME 100%-BAN UNIÓS FORRÁSBÓL VALÓSULT MEG

Bükkaranyos Község Önkormányzata közel 100 millió Ft értékű támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás eredményeképpen megvalósult több mint 300 család életének és értékeinek védelme.

2010. évben a településen áthaladó Kulcsár-völgyi patak a nagy mennyiségű esőzések hatására több alkalommal kiöntött a medréből, elárasztva az alacsonyabban fekvő utcákat. Az Önkormányzat pályázatot nyújtott be a probléma megoldására, amit az Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek ítélt, így az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében megvalósulhatott az árvízvédelmi beruházás.

Az építési munkálatok során figyelembe kellett venni a patakban élő védett hüllő- és halfajok védelmét is, így az eddigi legnagyobb vízszinthez méretezett patakmeder, több mint 900 méter hosszon beton és gabion hálós kőburkolatot kapott, valamint kiegyenesítésre kerültek a vízfolyást lassító kanyarulatok is.

A kiépített meder javítja a csapadékvíz és belvízelvezető csatornák hatékonyságát, továbbá csökkenti a belterületi mederszakasz fenntartási, üzemelési költségeit.

A közel 100 millió forint értékű beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam 100%-os vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…