2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Borsodból, Abaújból és Zemplénből is az iskola-rendőrök fórumán

Borsodból, Abaújból és Zemplénből is az iskola-rendőrök fórumán

Borsodból, Abaújból és Zemplénből is az iskola-rendőrök fórumánTegnap Budapesten a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolarendőrök pedagógussal „megerősítve” vettek részt egy a baleset-megelőzést és a kisiskolások védelmét szolgálni hivatott országos szakmai fórumon.

Az iskolarendőrök, óvoda- és iskolapedagógusok, valamint önkormányzati szakemberek számára megtartott találkozót az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság a Nemzedékek Biztonságáért Alapítvánnyal együttműködve szervezte meg.

A fórum témája volt többek között a közlekedésbiztonság és a baleset-megelőzés rendőri szemmel, az oktatási intézményekben történő KRESZ oktatás tapasztalatai, de a MINI-KRESZ program 5 éves eredményei is a találkozó terítékén szerepeltek.

 

 

Információs háttér:

A gyermekek biztonsága igen fontos társadalmi érdek, ezért az elmúlt évek tapasztalataira támaszkodva 2009. év szeptemberétől Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 180 iskolájában közel 170 iskolarendőr teljesít szolgálatot.

A program alapja a személyes kapcsolattartás. Ennek érdekében az iskola igazgatója, a tantestület és a szülői munkaközösség ismeri a rendőrt, illetve annak elérhetőségét (telefonszámát és azt, hogy hol teljesít szolgálatot). Mindemellett az iskola részéről is a kapcsolattartást egy külön tanár biztosítja. Ha a területen több iskola is működik, úgy egy rendőr akár több iskolát is „patronálhat”.

A tegnapi országos szakmai fórumon elhangzott: míg 1990-ben országosan 107 gyermek vált közlekedési baleset áldozatává, addig 2008-ban 25-re, majd a 2009 évre 15-re sikerült ezt a számot redukálni

A gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése a szülők, pedagógusok, önkormányzati és állami szervek közös feladata: többek között ezt a feladat adta lehetőséget meglátva indította el és működteti a rendőrség az iskola rendőre programot.

 

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek