2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF

Borsodban tizenöt járás alakulhat

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tizenöt járás alakulhat jövő év január elsejével – mondta Demeter Ervin kormánymegbízott pénteken az MTI-nek.
Demeter Ervin emlékeztetett arra, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tervezete szerint az országban 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet jönne létre, a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseket társadalmi egyeztetésre bocsátották.
A települések ezt január 31-ig véleményezhetik, utána készül el a törvényjavaslat, és tavasszal az Országgyűlés elé kerülhet – tette hozzá.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tizenöt járás alakulhat, ezek székhelyein a munkaügyi központ kirendeltségei működnek, az országban a legnagyobb és a legkisebb járás itt található majd, a miskolci járásban 255 ezren, a gönciben kevesebb mint 9200-an élnek. A járási központok: Edelény, Encs, Gönc, Kazincbarcika, Mezőcsát, Mezőkövesd, Miskolc, Ózd, Putnok, Tiszaújváros, Tokaj, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Szikszó.
A kormányhivatalok járási hivatalainak legfontosabb feladata a megyeinél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátása lesz.

Csaknem 3600 alkalmazottat  foglalkoztat a megyei intézményfenntartó központ (MIK), amely január elsejével kezdte meg működését – jelentette be Demeter Ervin, a megye kormánymegbízottja miskolci sajtótájékoztatóján pénteken.

A megyei intézményfenntartó hetvenegy helyen 3571 dolgozót alkalmaz, szociális és gyermekvédelmi, oktatási és közművelődési intézmények kerültek a MIK-hez – mondta a kormánymegbízott.
Nagy András, a központ igazgatója a sajtótájékoztatón arról szólt: mindenkinek a munkaviszonya jogfolytonos, és mindenkit átvettek, elbocsátások nem voltak. A szociális, közoktatási és gyermekvédelmi intézményrendszerek mintegy 15 ezer ember ellátásáról gondoskodnak.
A borsodi MIK ez évi költségvetése meghaladja a tízmilliárd forintot, a pénz az intézmények fenntartására, működtetésére, az alkalmazottak bérére jut – mondta Demeter Ervin. Hozzátette: az intézmények eddigi vezetői március 31-ig töltik be posztjukat, utána a tisztségeket pályázaton lehet elnyerni.
– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…