2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Borsod megye partnere lesz a Kínai Népköztársaság Jiangxi Tartománya

Szándéknyilatkozatot írt alá Zhang Zhiming Asszony, Jiangxi Tartományi Kormány küldöttségének vezetője, valamint Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. A felek a szándéknyilatkozatban rögzítették, hogy a közlejövőben partneri kapcsolatot létesítenek.

Dr. Mengyi Roland az aláírás előtt kiemelte: Jiangxi Tartomány, amely az elmúlt évben 14 százalékos GDP növekedést ért el, elsősorban a vegyipar, a bányászat, a nehézipar több szegmense, az oktatás, az egészségügy, a kultúra, valamint a víz –és energiagazdálkodás, továbbá a világhírű Tokaji bor kapcsán a szőlészet-borászat terén kíván együttműködni Borsod-Abaúj-Zemplén megyével. A partnerség kiterjed a gazdaságfejlesztés és befektetés-ösztönzés területeire is.

Zhang Zhiming Asszony elmondta: a tartomány Kína dél-keleti részén fekszik, gyönyörű természeti környezetben, hegyek és gazdag tavak által övezve. A 43 millió lakosú tartományban 99 megye található, gazdasági súlya és kulturális értékei egész Kínában jelentősek.

Mint kiemelte: a partnerségi megállapodás céljai mellett szeretnék, ha baráti kapcsolatok is kialakulnának Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Jiangxi Tartomány lakosai között.

Zhang Zhiming Asszony hangot adott annak, hogy gyönyörűnek találja Borsod-Abaúj-Zemplén megye természeti környezetét, és kiemelte azt is, hogy meglátása szerint az itt élő emberek roppant barátságosak.

A partneri kapcsolat ünnepélyes aláírására a tervek szerint ősszel kerül sor Jiangxi Tartomány kormányzójának kezdeményezésére Jiangxi Tartományban.

A delegáció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei látogatása során megtekintette a Miskolci Egyetem Mechatronikai, Anyagtudományi és Földtudományi Tanszékeit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek