2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Borsod-Abaúj- Zemplén megyében rendben ment a választás

– 819 szavazókör van megyénkben, s mindenhol rendben ment a szavazás. Hat rendkívüli eseményről kaptunk hírt, amely elenyészőnek mondható,- nyilatkozta  hírportálunknak  este nyolc órakor Kovács János főjegyző.

– Hosszas várakozás tudomásunk szerint sehol sem volt. A hat rendkívüli esemény között ilyenek voltak például, hogy valaki a saját tollát szerette volna használni, ami nem megengedett, vagy egy választópolgár benn felejtette üresen, egy másik pedig kitöltve a szavazólapot a fülkében. Miskolcon elájult egy állampolgár, de mire kiért a mentő már jobban volt, – mondta.
Éjfél környékén várható már elég megbízható részeredmény, de végleges csak egy hét múlva, amikor majd az átszavazók, és a külföldön szavazók szavazatait is feldolgozzák. Az átszavazók 120 000 voltak az országban, tehát ez a szoros eredményeket módosíthatja.

– Azt is hozzá kell tennem, – mondta a főjegyző – hogy azért működött ilyen jól a rendszer, mert nagyon sok gondot fordítottunk az előzetes oktatásra, az új törvény ismertetésére minden szinten.

OBE

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek