2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe látogatott a nemzeti fejlesztési miniszter

Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter munkalátogatáson vett részt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2012. augusztus 7-én, kedden.

A minisztert Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke fogadta, akivel zártkörű megbeszélést folytattak a megye gazdasági élénkítéséről, a fejlesztés lehetséges irányairól. A Megyei Önkormányzat kiemelt feladata a gazdaság versenyképességének jelentős növelése, a foglalkoztatottság érdemi bővítése, a kistérségi különbségek csökkentése és a megye lakosság megtartó képességének fokozása.

Dr. Mengyi Roland ismertette a megye lehetséges fejlesztési irányait, a szakképzési és felnőttképzési rendszer fejlesztését, a kutatás-fejlesztés és innováció segítését, az energiaforrásokra alapozott fejlesztéseket és a turisztikai vonzerő növelését.

Németh Lászlóné kiemelte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse Borsod-Abaúj-Zemplén megye felzárkóztatását, az emberek életkörülményeinek javítását. Elmondta, hogy ennek elengedhetetlen feltétele a gazdaság fellendítése. A tárcavezető egyetértett Dr. Mengyi Rolanddal abban, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében komoly gazdasági lehetőségek vannak, amelyek hozzájárulhatnak a megye dinamikus fejlődéséhez.

 

Németh Lászlóné üzemlátogatáson vett részt a Hell Energy Magyarország Kft.-ben

,,Nagy örömünkre szolgált, hogy a mai találkozó alkalmával lehetőségünk nyílt arra, hogy személyesen is bemutathassuk Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszternek büszkeségünket, a tavaly nyáron átadott szikszói palackozóüzemünket. A hatékonyan működő és óránként 48 000 darabszámot palackozó fémdobozos töltősorunk mellett bemutattuk a nemrég érkezett, és éppen az összeszerelés fázisában lévő PET palackot töltő gépsort is, amely nem csak hazánkban egyedülálló, hanem világszinten is az elérhető legmodernebb technológiát képviseli. A gyárlátogatást követő informatív beszélgetésen pedig cégünk rövid és hosszú távú jövőbeli fejlesztési terveiről esett szó” – közölte Tóth Eszter, a Hell Energy Magyarország Kft. szóvivője.

 

Miniszter asszony holllóházi látogatása a porcelángyár múzeumában


Hollóházi Porcelán Múzeum

Németh Lászlóné látogatást tett a Hollóházi Porcelán Manufaktúrában is. A cég vezetése a miniszter segítségét és közreműködését kérte a porcelángyár további fejlesztési terveinek elősegítésében. A tárcavezető támogatásáról biztosította a gyár képviselőit.

 

Miniszter asszony fogadása a Miskolci Egyetemen

A munkalátogatás zárásaként Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora ismertette a felsőoktatási intézmény történetét, hangsúlyosan kitérve az újonnan alakult Konfuciusz Intézetre is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…