2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Bölcsödéket, óvodákat, rendelőket, kórtermeket adnak át a héten Miskolcon

A Mesemalom és a Napraforgó bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A miskolci Mesemalom, Napraforgó és Diósgyőri bölcsőde infrastrukturális fejlesztése” című projektje keretében Miskolc város három bölcsőde épületének infrastrukturális fejlesztését valósította meg. A projekt részeként újult meg a Mesemalom Bölcsőde, amely a felújításnak köszönhetően komfortosabbá teszi az ide járó kisgyermekek és az itt dolgozók életét.

A Mesemalom Bölcsőde felújítása magában foglalta a homlokzatok külső hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a foglalkoztató egységek és a vizesblokkok korszerűsítését, a levegőztető teraszok és homokozók felújítását, projektarányos akadálymentesítését, valamint alternatív energiaforrások (20 darab napelem) beépítését. A teraszokhoz szélérzékelős mobil textil-árnyékolók kerültek felszerelésre. Az épület emeleti részén kialakításra került egy tanácsadói szoba.
A Mesemalom Bölcsődében 3 gondozási egységben 6 működő csoportszobában, összesen 84 férőhelyen folyik a szakszerű nevelési, gondozási munka. Fontos, hogy a bölcsődei férőhelyek minőségét növelni tudtuk a beruházásnak köszönhetően.
A Mesemalom Bölcsődében történt felújítás teljes beruházásának értéke 95 006 902 forint.
A kivitelezést kiváló minőségben az MB-Szer Kft. és a Dam-Bau Kft. végezte el, a felújítási terveket Papp László építésztervező készítette.

A projekt összköltsége 349 858 174 forint, 100%-os támogatási intenzitás mellett.

Megújult a miskolci Napraforgó Bölcsőde. A több mint 130 millió Ft-os beruházás során jelentős infrastrukturális fejlesztések történtek az intézményben. Elvégezték a homlokzatok külső hőszigetelését, kicserélték a nyílászárókat és beépítettek 20 db. napelemet is. Az átadó ünnepségen köszöntő beszédet mond Dr.Kriza Ákos, Miskolc Város polgármestere.

Megújult a Katowice Sport Tagóvoda

Pályázati pénzből megújult Miskolcon a Katowice Sport Tagóvoda. Többek között kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és festették az épület homlokzatát, korszerűsítették a fűtést. Az átadó ünnepségen köszöntő beszédet mond Kiss Gábor, Miskolc Város alpolgármestere holnap 15 órakor.

A Latorca, a Testvérvárosok, a Fábián  utcai orvosi rendelő átadása

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata öt orvosi rendelő fejlesztésére, felújítására nyújtott be pályázatot az Észak-magyarországi Operatív Program keretében. Az elnyert támogatásból újult meg Miskolcon a Latorca utcai orvosi rendelő, amelyhez 2 felnőtt és 1 gyermekorvosi körzet tartozik.

A projekt keretében megvalósult a háziorvosi és védőnői ellátásnak helyet adó, önkormányzati tulajdonban lévő Latorca utca 24. szám alatti háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése (pl. gépészeti felújítás, nyílászárók cseréje, hőszigetelés, bútorbeszerzés) akadálymentesítéssel, energiahatékonysági korszerűsítéssel egybekötve.
A fejlesztésnek és felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működtethető, és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jött létre a lakosságközeli-, minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.

A Latorca utcai projekt  támogatási értéke: 60.000.000 Ft

Miskolcon a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálat infrastruktúrája több helyen kívánnivalót hagy, hagyott maga után. Az épületek elavultak, korszerűtlenek, fenntartásuk nem költséghatékony. A korszerűsítés, az orvosok munkafeltételeinek javítása közös érdeke az önkormányzatnak, a lakosságnak és a háziorvosoknak is.
Öt orvosi rendelő fejlesztésére, felújítására nyújtott be pályázatot a miskolci önkormányzat. A támogatással elnyerhető maximális összeg pályázatonként 60 millió forint volt, a fejlesztésekben a Testvérvárosok úti, az Andrássy utcai, a Győri kapui, a Latorca utcai és a Fábián utcai orvosi rendelők voltak érintettek.
Felújították az épületek elektromos hálózatát, kicserélik a nyílászárókat, szigetelték a külső homlokzatot, új bútorokat, sőt a Fábián utcai, a Latorca utcai és az Andrássy utcai rendelőben orvosi eszközöket is beszereztek.  A fejlesztés az energetikai korszerűsítés mellett az épület akadálymentesítését is magában foglalta.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata öt orvosi rendelő fejlesztésére, felújítására nyújtott be pályázatot az Észak-magyarországi Operatív Program keretében. Az elnyert támogatásból újult meg a Fábián utcai háziorvosi rendelő is, amely csaknem 8 500 felnőttet és gyermeket lát el. Az ünnepélyes átadásra 2014. október 8-án lesz. Az elnyert támogatásból újult meg a Testvérvárosok úti Orvosi Rendelő is, amelyhez 2 felnőtt és 2 gyermekorvosi körzet tartozik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek