2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Blikk: Állami állásban Zsiga rokonai

A Blikk arról ír, hogy a miskolci képviselő apja és testvére is városi megbízatásokat kapott.
A Blikk cikke szerint dr. Zsiga Marcell miskolci országgyűlési képviselő és miskolci alpolgármester édesapja, Zsiga Gábor a városi távhőcégnél, az önkormányzati tulajdonú Mihő Kft.–nél kapott állást.
Mint írják, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium cégadatbázisából kiderült: Zsiga Gábor tavaly november vége óta dolgozik a vállalatnál, megbízása pedig öt évre szól. Ő a cég felügyelő-bizottságának elnöke. A Blikk rámutat: „Zsiga Gábort éppen nagyjából egy hónappal azután vették az önkormányzati céghez, hogy fia alpolgármester lett a városban”.

A lap szerint nemcsak a képviselő-alpolgármester édesapja, hanem testvére is pozícióba került. Zsiga Zoltán a szintén városi tulajdonban lévő Miskolci Sportcsarnokban dolgozik. Egri István, a sportcsarnok nemrégiben kinevezett megbízott igazgatója az eszakhirnok.hu internetes portálnak azt mondta, saját döntése alapján vették fel dolgozni Zsiga Zoltánt, aki valóban testvére az alpolgármesternek. Egri szerint konkrét feladatra kerestek embert, így esett a választásuk Zsiga Zoltánra, aki sportszervező, korábban edző volt.

A Blikk próbálta elérni a képviselőt is ebben az ügyben, ő azonban – mint írják – nem reagált megkeresésükre. A lap arra volt kíváncsi, hogy dr. Zsiga Marcell, aki miskolci alpolgármesterként többek közt a sportért is felel, közbenjárt-e bármilyen módon akár édesapja, akár testvére foglalkoztatásának ügyében.

A lap kereste a politikus ügyében a Fidesz országgyűlési frakcióját is. Arra voltak kíváncsiak, mit szólnak hozzá, hogy hónapokon át több helyről vett fel költségtérítést törvénytelen módon, illetve, hogy mit szólnak rokonai megbízásaihoz, ám lapzártáig a frakciótól semmilyen választ sem kaptak tudjuk, ő a cég felügyelőbizottságának elnöke. Zsiga Gábort éppen nagyjából egy hónappal azután vették az önkormányzati céghez, hogy mit szólnak rokonai megbízásaihoz, ám lapzártáig a frakciótól semmilyen választ sem kaptak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek