2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF
Bizakodnak a Saia-Burgessnél

Bizakodnak a Saia-Burgessnél

Bizakodnak a Saia-BurgessnélA nehéz gazdasági helyzet nagy kihívás elé állította a gépjárműalkatrész-gyártó cégeket, így a Saia-Burgess ózdi gyáregységét is. Ők azonban már ez év tavaszától biztató jeleket kaptak, és úgy tűnik, hogy mostanra ők már túljutottak a krízisen. Új autóipari alkatrészek próbagyártása kezdődött el Ózdon.

 

 

Az elbocsátott dolgozók jelentős része ismét munkahelyhez jutott a Saia-nál

Az autóiparban is erőteljesen éreztette hatását 2008-ban a világgazdasági válság. Az év második felétől kezdődően az autógyártó cégek nagyarányú, 5-25 százalékos keresletcsökkenéssel szembesültek. Az autók iránti kereslet világszinten mindenhol visszaesett, ezért több gyár is csökkentette, illetve szüneteltette termelését, kényszerszabadságra küldve dolgozóit. A kiszolgáló és beszállítói iparágban tevékenykedő vállalatoknál az értékesítés átlagosan 20-50 százalékos csökkenése volt tapasztalható az előző év hasonló időszakához viszonyítva.

Mint Matula Gábor ügyvezető igazgatótól megtudtuk, múlt év szeptemberétől a Saia-Burgess Ózd Kft. rendelésállománya is erőteljes visszaesést mutatott, ennek következtében a létszámcsökkentés elkerülhetetlenné vált. Köszönhetően a vállalat stabil pénzügyi helyzetének és az időben életbe léptetett megszorító intézkedéseknek, a cég a legnehezebb hónapokban is nyereséges tudott maradni.

Ez év tavaszától a megrendelések emelkednek, ezáltal az elbocsátott dolgozók jelentős része ismét munkahelyhez jutott a Saia-nál. A nyári hónapokra beérkező rendelések már komoly kihívást jelentettek az időközben bővülő gyártókapacitásnak. Bizakodásra ad okot az, hogy számos új autóipari alkatrész próbagyártása kezdődött meg az ózdi üzemben, ami a következő években jelentős mennyiségű gyártókapacitást fog lekötni – közölte az ügyvezető igazgató.

forrás:ozd.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…