2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Bérlakás a tűzben házukat elvesztő családnak

Orosz József, Iván Karolina és gyermekeik ismerkednek azzal a bérlakással, amit a miskolci önkormányzat utalt ki a családnak, akiknek január 9-én leégett a házuk és elvesztették legkisebb gyermeküket. MTI Fotó: Vajda János

 

Segítség érkezett

110 ezer forint, önkormányzati bérlakás és bútorok- ezzel segített Miskolc Megyei Jogú Város polgármesteri hivatala annak a családnak, akiknek leégett a házuk és a tűzben meghalt legkisebb gyermekük.

Az Újgyőri főtéren található önkormányzati lakás kulcsát és az adományokat ma délelőtt adta át Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere és Dr. Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője. A hétfői tragédia után a Miskolci Családsegítő Központ és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata azonnal a család segítségére sietett. A szociális osztály átmeneti segélyt és rendkívüli gyermekvédelmi támogatást folyósított a családnak.

Csütörtökön gyűjtésbe kezdtek a Polgármesteri hivatal dolgozói is. Az összegyűjtött 110 ezer forintot ma dta át az alpolgármester és a város jegyzője a bérlakás kulcsával együtt a családnak. A lakást átmeneti segítségként kapták, a család terve, hogy a leégett házukat újraépítik. A Polgármesteri Hivatal, a Miskolci Családsegítő Szolgálattal közösen a család számára újra indította a
„Van akinek felesleg, van akinek érték” elnevezésű programját, mely segítségével 2011. áprilisától már 30 alkalommal sikerült rászorult családoknak segíteni. A miskolciaktól érkezett bútorok a mai napon a család új lakásába kerültek. Várjuk a további felajánlásokat. Kérjük a városlakókat, hogy közösen, együtt, jó állapotú, használható bútorokkal, műszaki cikkekkel segítsük újraépíteni a károsult család életét, leendő új otthonukat.
A gyűjtést Takács Gábor a Polgármesteri Hivatal társadalmi felzárkózásért felelős referense koordinálja. Kérjük, hogy a felajánlásokról lehetőség szerint küldjenek fényképet a takacsg@miskolcph.hu címre, vagy hívják a 70/450-9728-as telefonszámot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek