2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Bemutatkoztunk Brüsszelben

A miskolci Leggiero trió koncertjével lezárult szerda este a brüsszeli magyar kulturális intézetben az Észak-Magyarországot bemutató kulturális programsorozat. A január elején kezdődött sorozatot lezárva Pelczné Gáll Ildikó európai parlamenti képviselő (Fidesz) megismételte, hogy Miskolc mai városképének kialakításához jelentősen hozzájárult az oktatás és a kultúra, benne a zene. A város oktatási és kulturális intézményei híresek és elismertek – tette hozzá, úgy ítélve meg, hogy a térséget nem részesítik méltó figyelemben.

Azt is kérte, hogy a térségről ne feledkezzenek meg a jelenleg zajló magyar EU-elnökség elmúltával sem.

Pfliegler Péter miskolci alpolgármester a szerdai rendezvény keretében a térségben teendő látogatásra invitálta a résztvevőket, a kulturális adottságok mellett a természeti szépségekre is utalva.

A brüsszeli intézet és a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál szervezte sorozatban bemutatott programok között szerepelt Bartók-kiállítás, Tokaj-hegyaljai borbemutató, valamint az Anima Vonósnégyes és a Theater Brass fúvósegyüttes koncertje is. A Leggiero énekegyüttes a zárórendezvényen közkedvelt operaslágereket adott elő.

forrás:MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek