2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Békésben és Borsodban okozta a legtöbb gondot a vihar

Békésben és Borsodban okozta a legtöbb gondot a vihar

Békésben és Borsodban okozta a legtöbb gondot a viharFelhőszakadás okozott károkat Kelet-Magyarországon csütörtök délután; a Dunától keletre péntek hajnalig további heves zivatarok kialakulására, 90 km/h fölötti széllökésekre, és jégesőre is lehet számítani. A hatalmas csapadék a legtöbb gondot Miskolcon okozta, ahol félméteres víz hömpölygött az utcákon a diósgyőri városrészben. A miskolci tűzoltóság arra kérte a vízkárokkal érintett településrészen lakókat, hogy saját ingatlanuk biztonsága érdekében segítsék a hegyekről lezúduló víz elvezetését.

A közútkezelő társaság Borsod megyei ügyelete azt mondta: a térségben több helyen vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni, így Miskolcon, a diósgyőri városrészen át Lillafüred felé. A 37-es számú főútról szintén vízátfolyásokat jelentettek és víz hömpölyög Damak belterületén.

Házakat veszélyeztet a megáradt patak és a hömpölygő víz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván és Vámosújfaluban, valamint Olaszliszkán és Komlóskán is. Az MTI információi szerint Tolcsván tíz ház van veszélyben, ebből három lakott. A Zempléni-hegységben négy településen mintegy száz házat veszélyeztet megáradt patak, vagy a hegyekről lezúduló víz.

Szabolcsban és Hajdú-Bihar megyében kidőlt fák, illetve elöntött pincék jelentettek munkát a helyi tűzoltóknak. Békés megyében kora estig több mint negyven bejelentés érkezett. A tűzoltókat javarészt kidőlt fákhoz, vízszivattyúzáshoz riasztották

Budapesten a tűzoltók legkomolyabb munkája a XII. kerületben, az Országos Rehabilitációs Intézet területén volt, ahol az udvaron lévő oxigéntartályt veszélyeztető megdőlt fát kellett eltávolítaniuk.

A vasúti közlekedésben korábban több helyen okoztak problémát elsősorban a sínekre dőlt fák. Mostanra az akadályokat elhárították, a vonatközlekedésben már csak késésekre lehet számítani.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…