2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Bejárás a Selyemréti Strandfürdőn

A Selyemréti Strandfürdő beruházása során ezen a héten többek között már rakják a csempéket, áll a csúszdatorony és szerelik a csúszdákat is.
A 2013. május 2-án szervezett bejárás lesz, ahol megtekintik a beruházás jelenlegi állását.

A bejáráson részt vesz a térség országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin, a selyemréti városrész önkormányzati képviselője Katona Ferenc, valamint a Selyemréti Strandfürdő törzsvendégei.

A bejárás keretében Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője vezeti végig a Selyemréti Strandfürdő területén az érdeklődőket.

Idén nyárra megújul, kibővül Miskolc Selyemréti strandfürdője, többek között többmedencés élményfürdő, 25 méteres úszómedence és 3 csúszdapálya várja majd a pihenni, sportolni vágyókat.

Az új fürdő minden korosztálynak igazi élményt jelent majd. A 3 csúszdapálya önmagában komoly vonzerőt képvisel. De külön medence nyújt megfelelő feltételeket a gyógyúszáshoz is. A felnőttek a termálvíz jótékony hatását élvezve csendes, nyugodt és különböző élményelemekkel gazdag környezetben – pezsgőágyakban, dögönyözők alatt– kapcsolódhatnak ki.

5 egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, vízvisszaforgató-szűrő rendszerű, összesen 1728 m2 vízfelületű medencecsoport építése az alábbiak szerint fejeződik be:

·         dögönyöző medence (232 m2) nyakzuhannyal, dögönyözővel,

·         ülőmedence (727 m2) pezsgőággyal, pezsgőlevegő buzgárral,

·         25 méteres úszómedence, úszásoktatásra, víz alatti torna megtartására is alkalmas (425 m2)

·         csúszdamedence (206 m2), a csúszdamedencéhez kapcsolódóan 3 pályás csúszda

·         3 tagú gyermekmedence, élményelemekkel – csúszda, spriccelő, vízcsurgás, gombzuhany – felszerelt (138 m2), spirál alakú gyerekcsúszdával.

A tereprendezési munkák keretében sétautak készülnek, a kerti utak akadálymentesítésére, a szabad területek füvesítésére és intenzív növényesítésre is sor kerül. Ezzel együtt új illemhelyek, mosdók és a meglévő nyári épület felújítása is megtörténik, amely tovább növeli a Strand értékét, a vendégeknek nyújtott szolgáltatás színvonalát. A Selyemréti Strandfürdő fejlesztése hozzájárul Miskolc versenyképességének javításához, a turizmusból származó jövedelmek növeléséhez, a foglalkoztatás bővítéséhez.

A közbeszerzésen nyertes kivitelező cég az Orszak-Borsod Kft és az ADEPTUS-H Zrt. alkotta konzorcium, mindkettő miskolci cég.

A projekt összköltsége nettó 991 millió Ft, melyhez nettó 491 millió Ft-os támogatást ad az Európai Unió és a Magyar Állam, az önrészt a Miskolc Holding Zrt. biztosítja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek